Ποιο είναι το ιδανικό ποτό για την αποτοξίνωση του οργανισμού σου;
Posted in The super drinks

Το όνομά του είναι “Κομπούτσα” και έφτασε πριν από μερικά χρόνια στην Ελλάδα από την μακρινή Άπω Ανατολή. Θεωρείται από τα πιο δυναμωτικά αφεψήματα καθώς όλοι όσοι το καταναλώνουν με συνέπεια και συχνότητα υποστηρίζουν οτι  κάνει θαύματα στην υγεία του ανθρώπινου οργανισμού. Και δεν το λένε καθόλου τυχαία. Υπάρχει κάτι που το διαφοροποιεί από όλα τα υπόλοιπα αφεψήματα και αυτό  είναι το γεγονός οτι η Κομπούτσα είναι το αποτέλεσμα μιας  ιδιαίτερης  διαδικασίας ζύμωσης. Στην ουσία πρόκειται για έναν ζυμομύκητα που αναπτύσσεται  σε  μαύρο ή πράσινο τσάι μαζί με ζάχαρη και με τη βοήθεια «μαγιάς». Μέσω της ζύμωσης του μύκητα απελευθερώνονται πολλές θρεπτικές ουσίες, μεταξύ των οποίων, προβιοτικά στοιχεία που είναι σε όλους μας γνωστό το πόσο καλό κάνουν στον οργανισμό μας. Η κομπούχα – κάποιοι την αποκαλούν και έτσι – και κάποιες άλλες τροφές, όπως το γιαούρτι και το κεφίρ- περιέχουν  βακτηρίδια με μεγάλη θρεπτική αξία για τον οργανισμό, καθώς και ένζυμα, οργανικά οξέα και βιταμίνες.

Το μεγάλο της  πλεονέκτημα λοιπόν είναι οτι αποτοξινώνει τον οργανισμό και ενισχύει το ανοσοποιητικό μας. Το σύμπλεγμα βιταμινών που περιέχει είναι ευεργετικό για το νευρικό σύστημα ενώ ρυθμίζουν τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος.  

Βοηθά την πέψη και την απώλεια βάρους, ανακουφίζει από τη δυσκοιλιότητα, αμβλύνει τα συμπτώματα του εκζέματος και του άσθματος, βελτιώνει την όψη του δέρματος και των μαλλιών και βοηθά στην καταπολέμηση της αϋπνίας.

Κομπούτσα μπορείς να φτιάξεις ακόμα και στο σπίτι σου αρκεί να έχεις την πρώτη ύλη και να ξέρεις να τη διαχειριστείς με τον σωστό τρόπο. Επειδή όμως οι περισσότεροι από εμάς δεν διαθέτουμε τον απαιτούμενο χρόνο αλλά ούτε έχουμε άμεση πρόσβαση στην πρώτη ύλη, φαίνεται πως κάποιοι φρόντισαν πριν από εμάς για εμάς. Έτσι λοιπόν στην Ελληνική αγορά φτάνει σε λίγες ημέρες ένα προϊόν που θα αλλάξει την καθημερινότητά μας. Μάλιστα το vigokombucha έχει ένα επιπλέον πλεονέκτημα. Δεν περιέχει καθόλου ζάχαρη ούτε γλυκαντικά, είναι 100% φυσικό προϊόν. Πρόκειται για μια καινοτομία βασισμένη στην απλότητα και τη δύναμη των βοτάνων. 

Μαύρο και λευκό τσάι με εκχυλίσματα φρούτων, χωρίς καθόλου προσθήκη ζάχαρης ή άλλων γλυκαντικών. 

Με μοναδική προσθήκη τον ευεργετικό kombucha, πλούσιο σε προβιοτικά και αντιοξειδωτικές  ιδιότητες. 

Δηλαδή ένα ζυθοποιημένο τσάι, ζυμωμένο από τα βακτήρια σε ελεγχόμενο περιβάλλον, παρέχοντας τόσο αναζωογόνηση όσο και πολλαπλά οφέλη  στην υγεία μας. Το ενεργό συστατικό για τη ζύμωση προέρχεται από το SCOBY, ένα ιαπωνικό μανιτάρι τσαγιού που προστίθεται για κάποιο χρονικό διάστημα στο προπαρασκευασμένο τσάι. Αυτό το διάστημα είναι που το διαχωρίζει σε δύο εκδοχές: 

Μικρής ζύμωσης (2 ημερών) 

Original (white and black tea) 

Maple 

Schisandra 

Acai 

Μεγάλης ζύμωσης ( 10 ημερών) 

Acerola + Ginger

Cucumber + Coriander

Και στις δύο εκδοχές του βελτιώνει  τη  λειτουργία του μεταβολισμού, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και χαρίζει ενέργεια.

Ανάλογα με τις ανάγκες του οργανισμού σας επιλέγετε αυτό που σας ταιριάζει. Το σίγουρο είναι οτι η Κομπούτσα έρχεται για να μείνει στη ζωή μας αφού όσοι την έχω κάνει αγαπημένη τους συνήθεια κάνουν λόγο για θεαματικές αλλαγές στην καθημερινότητά τους.  

Share this post

There are no comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart